lame in laborator

Certificare standarde de calitate ale laboratorului Pathoteam Diagnostic

Laboratorul de anatomie patologică Pathoteam Diagnostic este acreditat CertRom conform standardului SR EN ISO 9001:2015, în urma unor scheme de control extern de calitate.

Laboratoarele de anatomie patologică au o serie de caracteristici distinctive față de alte laboratoare medicale, fiind necesar asigurarea eficacității și integrității rezultatelor. 

De asemenea, raportul anatomopatologic trebuie să fie cât mai precis posibil, deoarece are o influență directă asupra alegerii metodei terapeutice și rezultatele acesteia. 

Ce înseamnă controlul calității în anatomia patologică?

Histopatologia este o artă de a analiza și interpreta formele, dimensiunile și modelele arhitecturale ale celulelor și țesuturilor într-un anumit context clinic, pentru a ajunge la un diagnostic precis.

În laboratoarele de anatomie patologică sunt necesare atât competențe tehnice, cât și medicale. Acest lucru ajută la asigurarea calității, deoarece rezultatele anatomopatologice sunt esențiale pentru a ajuta la prevenirea, diagnosticarea, tratarea și monitorizarea unei boli. 

Ce înseamnă standarde de calitate pentru Pathoteam Diagnostic

În laboratorul de anatomie patologică Pathoteam Diagnostic, controlul siguranței și calității respectă cu strictețe toate reglementările in vigoare, de la primirea probei și până la arhivarea acesteia.  

Evaluarea calității, procesarea și monitorizarea procedurilor și activităților laboratorului de histopatologie sunt esențiale pentru a funcționa eficient și în siguranță.

Certificare standarde de calitate Pathoteam Diagnostic

Certificarea standardelor de calitate în anatomia patologică este o cerință esențială. Controlul standardelor de calitate ale laboratorului nostru a implicat aspecte relevante ale asigurării calității, precum asigurarea calității histopatologie, imunohistochimie și patologie moleculară, dar și procesarea și monitorizarea procedurilor și activităților laboratorului, pentru a ne asigura ca funcționează eficient și în siguranță.

certificare standarde de calitate

Scopul fundamental al evaluării standardelor de calitate este de a îmbunătăți siguranța și îngrijirea pacientului cu diagnostic și de a avea rapoarte de patologie în timp util, precise și complete.

Mulțumită infrastructurii, echipei medicale, personalului tehnic și administrativ, dar și aparaturii de ultimă generație ale laboratorului de anatomie patologică Pathoteam Diagnostic, putem realiza activități de diagnostic histopatologic complexe în condiții de înaltă siguranță. 

Lasă un răspuns