cercetare

Colaborare pentru proiecte de cercetare și studii clinice

Ai o idee de cercetare sau te gândești să faci un studiu clinic și ai nevoie de un laborator de anatomie patologică? Laboratorul de anatomie patologică și biologie moleculară Pathoteam Diagnostic poate deveni partener în proiectul tău. 

Ce îți oferă Pathoteam Diagnostic?

Laboratorul nostru de anatomie patologică și biologie moleculară, permite accesul la echipamente și metodologii pentru cercetare și, mai ales, la expertiză esențială pentru generarea și interpretarea rezultatelor fiabile și reproductibile.

Specialiștii echipei noastre sunt doctorii în științe medicale, cu supraspecializari într-o gama largă de patologii, și pot contribui atât în studiile clinice, cât și în proiectele de cercetare aprobate special.

Studiile clinice sunt vitale pentru progresul în medicina, iar histopatologia de înaltă calitate este esențială pentru succesul acestor studii. Medicii anatomopatologi din cadrul Pathoteam Diagnostic au cunoștințe avansate despre biologia tumorii și a mecanismele bolii, precum și experiența în manipularea optimă a țesuturilor. 

Mai mult, echipa noastră poate oferi consiliere și pentru cerințele de servicii logistice pentru livrarea studiului, cum ar fi evaluarea biomarkerilor, achiziția de țesuturi și timpii de răspuns.

Oferim, de asemenea, și sesiuni individuale cu unul dintre specialiștii noștri pentru revizuirea și interpretarea datelor, precum și suport suplimentar de la medici anatomopatologi din afara țării, acolo unde este necesar.

Importanța histopatologiei în studiile clinice 

Anatomia patologică presupune analiza țesuturilor umane, folosind o serie de instrumente și tehnici specializate pentru a identifica problemele de dezvoltare, dezvoltarea tumorii și alte semne de boală.

Pentru a putea distinge între trăsăturilor normale și tumorile care arăta foarte asemănătoare cu structurile normale afectate de inflamație sau de modificări hormonale, și identifica cu acuratețe astfel de caracteristici, este nevoie de experiența și de cunoștințe avansat.

Ca atare, contribuția medicului anatomopatologist este esențială în fiecare etapă a cercetării și a studiilor clinice, de la dezvoltarea conceptului și proiectarea studiului până la livrarea studiului, analiza și diseminarea rezultatelor. 

 

Lasă un răspuns