Servicii de second opinion și colaborări cu medici din afara României

Anatomia patologică este considerată golden standard în diagnosticul afecțiunilor oncologice. Evaluarea histopatologică necesită cunoștințe aprofundate atât a aspectelor clinice, cât și a celor patologice ale bolilor, însă necesită și experiență. 

Histopatologia de înaltă calitate este esențială în diagnosticarea, tratamentul și gestionarea diferitelor afecțiuni medicale, cum ar fi cancerul, infecțiile, bolile inflamatorii și tulburările autoimune. 

Pentru a putea oferi însă un raport histopatologic detaliat, este necesar ca medicul specialist să înțeleagă în detaliu biologia tumorii și a mecanismele bolii, și să dețină și cunoștințe practice despre manipularea optimă a țesuturilor, evaluarea biomarkerilor, și timpii de răspuns. 

Servicii de second opinion la Pathoteam 

În cadrul laboratorului de anatomie patologică și biologie moleculară, Pathoteam Diagnostic oferim servicii de second opinion pentru diagnosticele complexe sau rare. Echipa noastră de specialiști formată din medici cu supraspecializari și cursuri de formare profesională în țări din afara României, lucrează împreună pentru a oferi un diagnostic cât mai corect și detaliat.

 Colaborări cu medici din afara României

Cursurile de formare profesională din afara României, ne-au ajutat să beneficiem de suportul și îndrumarea unor medici de renume din tari precum Germania și Turcia. Pentru pacienți, acest lucru aduce un plus valoare și garanția că diagnosticele noastre sunt corecte. 

Anatomia patologică în oncologie 

Anantomia patologică joacă un rol critic în oncologie. Acesta oferă informații importante despre dimensiunea, gradul și localizarea tumorii, care îi ajută pe oncologi să determine cel mai bun curs de tratament, cum ar fi intervenția chirurgicală, chimioterapie, radioterapie sau imunoterapia.

În cazul neoplasmelor, diagnosticul este pus în baza a multor caracteristici rezultate din evaluarea biopsiei. Acestea includ caracteristicile arhitecturale, și potențialele criterii de malignitate, cum ar fi anizocitoza, nuclei anormali; rata mitotică crescută și prezența necrozei.

Combinate, aceste caracteristici oferă informații despre tipul de cancer, gradul histologic și dacă marginile biopsiei sunt libere de celule neoplazice.

În concluzie, anatomia patologică este o componentă vitală în medicină, care permite diagnosticul cu precizie, în funcție de care se alege metoda terapeutică adecvată și se monitorizează progresia bolii.

Lasă un răspuns